Gruppträff 3 + träning

Publicerat: 15 mars, 2011 i itrimresan, Mat, Tips, Träning
Etiketter:,

Idag var det dags för gruppträff nr 3 på itrim och dagens tema var måltiderna.

Vi diskuterade måltidsordningen, dvs att det inte får gå för länge mellan måltiderna (3-4 timmar). När man sedan börjar med vanlig mat igen så är det viktigt att tänka på portionsstorlekarna, inte då bara som innan då det handlade om stora portioner utan även att det ska vara rätt fördelning mellan protein, kolhydrater, fett osv.

Vi diskuterade också lite hunger, att man tidigare väntat för länge mellan målen vilket gör att att man är rejält hungrig vilket i sin tur leder till att man äter för fort och hinner ta en portion till innan man blir mätt. Viktigt att låta maten ta sin tid att äta så att man hinner känna att man är mätt istället för att ösa in mera.

Även planering och rutiner diskuterades. Grunden man sätter nu i början är basen för att man kan hålla samma ”schema” när man äter vanlig mat vilket gör att det blir lättare att hantera allt. Vet man när man ska äta, när man ska äta och hur man ska äta slipper man förvilla sig själv och stoppa i sig oplanerade saker.

Jag passade på att köra ett träningspass efter träffen och det var riktigt skönt och nästan kul att träna. Lustigt hur det kan bli… 😀

Lämna en kommentar